Felújítás: a belső falak átszínezésének technikái

Amikor új lakásba költözünk és eljön a felújítás ideje, vagy a régi falak közt maradva szeretnénk némiképp vagy teljesen átalakítani, előbb utóbb foglalkoznunk kell a megvalósítás technikai részleteivel. Akár szakemberre bízzuk, akár mi magunk, vagy barátainkkal, családunkkal együtt végezzük a falkorrekciós, festési munkálatokat, egy jó minőségű glettelő anyagra bizony szükségünk lesz!

Érdemes belevágni a felújításba, hiszen a kisebb-nagyobb átalakítások segítségével új otthont, hangulatot és funkciót helyezhetünk el így a belső tereinkben. Lehet ez: az a tér ahol családi életet élünk, pihenünk, dolgozunk, alkotunk, fejlesztünk, oktatunk, vendégeket vagy ügyfeleket fogadunk, egyéb üzleti tevékenységet végzünk, vagy egyszerűen csak tárolunk rendszerezetten. 

Először is tervezzük meg, mekkora falfelületeket érint a tervezett átalakítás, hogy tudjuk mennyi alapanyagra lesz szükségünk, utána nézzük meg, milyen alapanyagból készültek azok. Erre a két kérdésre fontos tudnunk a választ, mielőtt útnak indulunk, hogy beszerezzük a szükséges kellékeket.

Az üzletek polcain ma már professzionálisan kialakított, könnyen kezelhető és a kor kihívásainak megfelelő termékeket találunk erre a felújítási célra is.

Miután beszereztük a szükséges anyagokat, segédeszközöket fontos betartani a szakértők által ajánlott sorrendet. Eszerint első lépés a felújítandó falfelület alapos tisztítása, a korábbi szennyeződések, lerakódások eltávolítása, majd ezt követi második lépésként egy alapos csiszolás, az esetleges meglazult falmorzsák kiszedése a repedésekből. Harmadik lépésként egy alapos glettelés a következő fázis, amelynek segítségével elrejtjük az apróbb egyenetlenségeket és hajszálvonalakat, illetve a korábban szekrénynek, polcnak, és faliképnek kifúrt lyukakat a falon. A jó minőségű glett anyaggal könnyen tudunk dolgozni, mert megfelelő arányban kikeverve tökéletes állagot kapunk, hogy eltüntessük az illesztési vonalakat és pontokat, pl. gipszkartonnál, vagy különböző anyagú falak találkozásánál. Erre a célra tökéletesen megfelel a „Héra+ Beltéri Glett”. Fehér színével tökéletes alapozó a legvilágosabb színek alá is, kimondottan szépen és egyenletesen lehet vele dolgozni még nagyméretű mennyezet-vagy falfelületeken is. Száradás után egyáltalán nem kell tartanunk tőle, hogy megrepedezik. 

Miután kigyönyörködtük magunkat a szépen megszáradt glettelt fal előtt, hogy milyen szép sima és egyenletes lett: szükség van egy újabb átcsiszolásra-simításra mielőtt továbblépünk. 

Ezután jön a falfelújítás legélvezetesebb része: a színezés! Ne felejtsük el, hogy álmaink színeit és a pontosan kigondolt színárnyalatot sokkal inkább el tudjuk érni festés által, mint tapéta alkalmazásával. Válasszunk a „HÉRA Clean&Style” mosható és dörzsálló beltéri matt latex falfesték álomszép színkeverékei közül. Garantált a siker ezzel a termékkel, bónuszként időtálló végeredményt is kapunk, mivel a Héra Clean&Style alkalmas nagy igénybevételnek kitett felületekre is.

Természetesen a fent leírtak új falak esetén is remekül alkalmazhatók, és tartós eredményt biztosítanak, hogy sokáig élvezhessük a falainkba vetett idő-, energia- és pénzbefektetésünket.

Ne feledjük védőfóliával letakarni a szobában a bútorokat, padlót, nyílászárókat a falfelújítási munkálatok megkezdése előtt, és érdemes elpakolni a helyiségben lévő textileket, dísztárgyakat is, amíg tart az átalakítás. Így az újjászületett falak elé gyorsan visszapakolhatjuk a szoba egyéb kellékeit, hogy teljes legyen az élmény.

Felújítani jó, felújítani örömteli változás, csak jó alapanyag, megfelelő eszközök és két vagy több ügyes kéz kell hozzá, vágjunk bele bátran!