Fessünk kerítést

Tavasz vége felé járunk, ami az egyik legideálisabb időpont a kertészeti munkák mellett a kert egyéb szerkezeti elemeinek karbantartási munkáira is. A kertünk szerves részét képezi a kerítés, amely több funkciót is betölt az életterünkben. Először is leválasztja és jól láthatóan kijelöli a tulajdonunkban álló birtokot, és a belső kerítések is fontos parkosító és esztétikai szerepet töltenek be a kertünkben, vagy annak környezetében. A kerítés továbbá fontos stíluselemként is jelen van; színével, anyagával és formai sajátosságaival különböző stílusirányzatokat képvisel, meghatározó esztétikai élményt nyújtva az arra járóknak. Akaratlanul is irányítja az arra haladók útvonalát, védelmet jelent akár a kisgyermekeknek, és házi kedvenceknek, hogy belül maradjanak, akár a hívatlan érkezőknek, hogy ők pedig inkább maradjanak kívül. 

Egy ápolt és jó megjelenésű kerítés nagyban hozzájárul a ház ingatlanpiaci értékéhez, érdemes tehát kellő figyelmet fordítani rá. Használjuk ki ennek az évszaknak a kedvező időjárási adottságait, és legyen ebben a hónapban az egyik főszereplő: a kerítésünk.

 

A Trilak oldószeres festékét ajánljuk elsősorban erre a célra, amivel egyrészről nagyon könnyen lehet dolgozni, másrészről professzionálisan erre a célra dolgoztak ki, így hosszan tartó védelmet nyújt, nem utolsó sorban gyönyörű selyemfényű bevonatot képez akár fa, akár fémfelületen, amik általában a leggyakrabban használt alapanyagok, ha kerítésről van szó. A fának is és a fémnek is szüksége van védelemre az időjárási elemekkel szemben, illetve időnkénti újra ápolásra a tartósság szempontjából. A Trikolor festék alapozó és fedőfesték is, 2 in 1, azaz kettő az egyben, ezzel jelentős mennyiségű munkát megspórolhatunk.

A kerítés design megjelenése fontos szempont, ugyanúgy aktív szereplője a ház stílusának és egyéniségének, személyiségünk kifejeződésének, mint a burkolatok, növények, lámpák, kerti bútorok stb. A kerítés nemcsak elválaszt, hanem összekötő elem is az őt határoló területeknek. Látvány funkcióiban megjelenhet a takarás, figyelem felhívás, színfolt létrehozása, alap háttér lehet egy fontos kapcsolódó elemhez.

 

A dekorációs ötleteinket a Trikolor használatával bátran megvalósíthatjuk. Szép selyemfényű színekkel dolgozik: a fehér mellett még 9 előre kikevert színben is leemelhető a polcról, és ami a legjobb, hogy a színeket úgy keverhetjük egymással, ahogy csak akarjuk! Teljesen kompatibilisek, jól oldódnak és gyönyörű árnyalatok nyerhetőek velük.

Ne felejtsük el, hogy a kertünk irodaként is funkcionál a home office időszakban, a vendégeinknek is fontos élettér, ahol a vendégség nagy részét töltik, ráadásul mi minden nap ránézünk legalább egyszer biztosan a kerítésünkre, ne sajnáljuk hát rá a jó minőségű festéket és időt, hogy kedvünkre ápoljuk, szépítsük azt.

 

A kerítésünk további dekorálására ültessünk elé, vagy akasszunk rá növényeket, válasszunk több színű festéket és alkothatunk színes kompozíciókat a kerítés formáival, elemeivel, hogy az egyiket ilyen, a másikat amolyan színre festjük. Használjuk bátran a lakberendezők kedvelt stíluselemeit, ami egyből otthonossá és meghitté teszi a teret: a személyes jelleget öltő szezonális dekor-kiegészítőket és egyéb hangulati elemeket, mint pl. a lámpások, nyaralásról hozott emlékek, illetve egyéb funkcionális tárgyak.

 

Fotók: pixabay.com, pixabay.com