DIY karácsonyi koszorú

A kézműves programok az év minden szakában remek kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak. Serkentik az agyműködést és a kreatív gondolkozást, emellett a stressz kezelésére is kiváló módszer. Karácsonykor még több platform nyílik arra, hogy felébresszük az alkotó énünket.

A kreatívipar vállalkozói (pl. virágosok, dekoratőrök, hobbiboltok) ilyentájt szívesen szerveznek kézműves workshopokat. A karácsonyi hangulatra vágyók szakértők kezei alatt készíthetnek mesés ünnepi koszorúkat. A csoportos munkához pedig bőséges, jól kihasználható felszerelés is dukál. Ezért érdemes az alapanyagokat olyan webshopból lerendelni, amely kompletten foglalkozik festő és dekorációs anyagokkal. Így időt és energiát spórolhatunk meg, ha a különféle termékeket egy kalap alatt szerezzük be.

Az alapvető festőkellékeken túl, milyen termékekben javasolt még gondolkodni?

Különféle méretű és fogású ecsetek

A munkafolyamatok élvezetesebbé és praktikusabbá tehetők, ha kisebb-nagyobb fejű ecsetekkel dolgozunk.
Hiszen az aprólékos, finom mozdulatokat jobb kisebb ecsetfejjel ellátni.

Metál festékszóró

A háztartások zömében kallódik egy-két kopottas gömbdísz, amik az évek során elhasználódtak. Remek hír, hogy ezekből gyönyörű dekorációt készíthetünk a koszorúhoz. Metálos spray segítségével újjá varázsolhatjuk őket, arany, ezüst, vagy bronz kivitelben. Továbbá más tárgyakat is könnyedén megszínezhetünk a festékszóróval.

Idén hazánkban is megannyi karácsonyi koszorú majd el. De vajon honnan ered ez az ünnepi szokás?

“Az adventi koszorú a feljegyzések szerint a 19. század közepén, a Németalföldön jelent meg. Először valószínűleg 1839-ben, egy bizonyos Johann H. Wichern nevű lutheránus lelkész készített hasonlót: egy örökzöld ágakkal díszített kocsikeréken elhelyezett huszonnyolc gyertyát, amelyek közül négy nagyobb vörös színű volt, a többi pedig fehér. Wichern a templomban fellógatott keréken karácsonyig minden nap eggyel több gyertyát gyújtott meg, a négy vasárnapon pedig természetesen a vörös gyertyák égtek.” – Számolt be a National Geographic a karácsonyi koszorú története című bejegyzésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük