Fa kerti bútorok felújítása lépésről-lépésre

Mi is lehetne jobb tavaszváró projekt, mi a kertibútor-felújítás?
A fa kerti bútorok idővel megkophatnak és elhasználódhatnak, ám ez nem jelenti azt, hogy végleg lemondjunk róluk. A megfelelő felújítási módszerek segítségével újszerűvé varázsolhatjuk őket, és tovább élvezhetjük a kertben rajtuk töltött időt.

Bútorfelújítás a kertben

Tisztítsuk meg alaposan a bútorok felületét
Távolítsuk el a megült port, és a szennyeződéseket, valamint a növényi maradványokat. Használjunk sörtés ecsetet a dörzsöléshez, majd alaposan öblítsük le hideg vízzel. Amennyiben szükséges, használhatunk súrolószert is.

Javítsuk ki a sérüléseket
A bútor anyagában lehetnek karcolások, repedések vagy törések. Ez esetben használjunk fa ragasztót, vagy tömítőanyagot a repedések betöméséhez, majd csiszoljuk el a karcolásokat finomabb csiszolópapírral.

Alkalmazzunk alapozó festéket
A megszáradt felületet vonjuk be alapozó festékkel, amely segít eltüntetni a kisebb sérülések nyomait, valamint előkészíti a felületet a végleges festék felhordásához. Válasszunk olyan alapozó festéket, amely megfelel a bútorok anyagának, és kövessük az utasításokat az anyag használatával kapcsolatban.

Hordjuk fel a végleges festéket
Használjunk rolleres festékkiöntőt a bútor festék felhordásához, hogy elkerüljük a foltokat és az egyenetlen felületeket. Dörzsöljük át alaposan a festéket a bútorok felületén, és hagyjuk megszáradni az utasításoknak megfelelően. Ha szükséges, akkor alkalmazzunk még egy réteget a végleges hatás eléréséhez.

Rendezzük át a bútorokat
A kész bútorokat új kompozíció szerint is elrendezhetjük a kertünkben. Ne felejtsük el megvédeni őket a talaj károsodásától, például fóliával vagy nedves ruhával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük