Ezeket a sorokat rólunk írták, köszönjük!

” Ha megkérdeznénk bárkit Budaörsön, hogy ismeri e a főúton található Párkányi festékboltot, kevesen válaszolnának nemmel. A több mint harminc éve működő családi vállalkozás példaértékű múlttal, és bizakodó jövőképpel, stabil pontja városunknak. 

A nyolcvanas évek végén kezdték, két pici gyermekkel a karjukon.

Akkoriban egy kisebb üzlethelyiségben barkácsboltot üzemeltettek. Többes számban beszélek, hiszen férj és feleség, kéz a kézben vágtak bele az akkoriban nem egyszerű kereskedői világba.

Mikor a főútra költöztek, a barkácstermékekről a portfólió szépen lassan az autó és falfestékek, valamint azok kiegészítőire váltott. Tudatosan, megfontoltan bővült egy olyan világban, ahol a márkák megismerése, kipróbálása, behozatala nem kis utánajárással valósulhatott meg.

Ha ma bárki betér az üzletbe, láthatja milyen széles körű kínálattal rendelkezik. Kiszolgál nem csak magánszemélyeket, családokat, hanem kisebb nagyobb vállalkozásokat is egyaránt.

A hosszú évek alatt a portfólió változott, bővült, a gyermekek felnőttek. Bár mindhárman különböző egyetemet végeztek, Zsófi lányuk és Béla fiúk, ma már aktívan szerepet vállalnak a festékbolt mindennapjaiban.

Sokat beszélgettünk erről a harminc évről. Hihetetlen hallgatni mi minden történik ennyi idő alatt egy kereskedő család életében. Városunk fejlődése, a multik megjelenése megnehezítette a kisvállalkozások fennmaradását, még is a Párkányi család itt van, jelen van, és stabilitásukat tükrözi mennyi ember vásárol náluk nap mint nap.

Mi a titok, van egyáltalán titok?
Erre mindketten ugyan azt a választ adták. Nem tudják, hogy csinálták, nem tudják, hogy élték túl, de itt vannak, megcsinálták. Letettek valamit az asztalra, ami ma már a második, harmadik generáció életének mindennapjait határozza meg.

Most is egymás mellett ülnek, csak mesélnek, és mesélnek. Hévvel, szeretettel egy olyan világról, amiről mi fiatalok csak Tőlük hallhatunk. Ez már egy más világ, nem nehezebb, nem rosszabb, más, ahogyan ők mondják.

Legyen ez a család példaértékű minden fiatal számára, hogy merjünk vállalkozni, merjünk mellette gyermekeket nevelni. Egy olyan világban, országban, városban is akár, ahol a multik óriásokként tornyosulnak körénk. Mert mindig szükség lesz a mosolygós, szakértői kiszolgálásra. Olyan szakemberekre, akik a nevünkön szólítanak és fél szavakból is értik, mire van szükségünk.
Éhezünk azokra a  jó példákra, amiből tanulhatunk, erőt meríthetünk, hogy merjünk.

Merjünk álmodni, megvalósítani, mint ahogyan azt tette, és teszi a Párkányi család.”