Konyhabútor festés

Bizonyára mindenkinél előfordult már, hogy ráunt otthonában valamilyen tárgy, bútor vagy helység kinézetére. Ilyenkor kezdünk el ötletelgetni, hogy hogyan is lehetne átalakítani, megújítani. Otthonunk felújítására mindig többféle lehetőségünk van. Nem csak úgy lehet megújítani egyes szobákat, helységeket vagy bútorokat, hogy lecseréljük azokat egy teljesen újra. Remek megoldás lehet az is, ha csak egy-egy bútort felújítunk, átfestünk. Ezzel is teljesen más vagy akár új megjelenést adhatunk a szobának, vagy akár az egész lakásnak. 

Mostani blogbejegyzésünkben a konyhabútor festésről fogunk írni nektek. Ez egy szuper megoldás arra, hogy ”átalakítsuk” a konyhánk kinézetét, megjelenését. Emellett sokkal gazdaságosabb megoldásnak is bizonyul azzal szemben, hogy teljesen új konyhabútort vásároljunk. A konyhán belül nagy hangsúly van a bútor stílusán és színén, ugyanis nagy részben ez tölti ki a teret, ez a legnagyobb felület, melyet látunk. Amennyiben azt választjuk, hogy konyhabútorunkat lefestjük már csak a képzeletünk szabhat határt annak, hogy milyen színű legyen vagy, hogy festünk-e bele valamilyen mintát. Tehát innen már csak rajtunk múlik a végeredmény. 

Mielőtt azonban neki vágunk jó, ha tudunk néhány dolgot ezzel kapcsolatosan. A konyhabútor anyaga többféle lehet. Mielőtt nekiállunk a festésnek nézzük meg, hogy a mienk milyen anyagú, ugyanis ettől függ, hogy milyen előkészítési munkálatokat kell végeznünk. A felület előkészítése egy nagyon fontos pontja a konyhabútor felújításának, ugyanis ettől is függ, hogy milyen lesz a végeredmény. Először mindenképpen zsír- és portalanítsuk a festendő felületet, majd csiszoljuk is le. Festéket érdemes úgy választanunk, hogy figyelembe vesszük, hogy a felületnek a későbbiekben milyen igénybevételt kell kibírnia. Emellett az is fontos, hogy a festékek, amelyeket használunk kompatibilisek legyenek egymással. 

Amennyiben fa konyhabútorral rendelkezünk a Supralux Aqua Primer Alapozó remek választás lehet. Ezt az alapozót több felületen is használhatjuk, minden típusú fára ajánlott. Gyorsan szárad és rugalmas bevonatot ad. 

A Supralux Universal Aqua pedig az alapozás után lehet jó választás. Ez egy vízbázisú, gyorsan száradó festék. Ugyanúgy alkalmas fa felületekre, illetve fém, PVC és bel- és kültéri felületekre egyaránt. A festék korszerű összetétele rövid idő alatt tartós színű, nem sárguló réteget képez, mely jól tűri a mechanikai igénybevételt és a hőmérséklet-ingadozást is. Ezért is lehet remek választás a konyhabútorra, ugyanis a sütés és főzés következtében ott sincsen folyamatosan állandó hőmérséklet.

Összességében a konyhabútor festés egy jó megoldás arra, hogy felújítsuk a konyhánkat. Emellett pedig több előnnyel is jár kezdve azzal, hogy sokkal költséghatékonyabb, mint egy vadonatúj konyhabútor vásárlása. Amennyiben pedig mi magunk csináljuk meg, akkor még az értéke is nagyobb lesz.