A vízbázisú festékek és a fenntarthatóság nyomában

A környezettudatosság napról-napra nagyobb szerepet kap napjainkban, hiszen az életminőségünk állapotának fenntartása a cél. 
A megújuló energiákkal való takarékosság, a szelektív hulladékgyűjtés, a second hand vásárlás mind bejáratott módszerek. Ugyanakkor az építőipar terén is egyre több környezetbarátabb alternatíva érhető el. Ebbe a kategóriába tartoznak a vízbázisú festékek is, melyeknek megannyi kifizetődő tulajdonsága van. Melyek ezek?

Számos felhasználási terület: A vízbázisú festékek fém, fa, műanyag, csempe és egyéb felületek festésére is alkalmas, de legtöbb esetben a falak és a mennyezet beborítására használjuk.

Nincs szúrós szaga: 
Mivel nem tartalmaznak illékony szerves vegyületeket, így kellemetlen szagokat sem árasztanak a felhordás során és azt követően.

Képességeihez mérten óvja a környezetet: A hagyományos oldószeres összetétellel szemben, a vizes bázisú festékek alacsonyabb károsanyag-kibocsátással bírnak, ezáltal környezetkímélőbbek is.

Kényelmes és praktikus megoldás
: Gyorsan, egyenletesen szárad, így olajozottan haladhatunk a munkával, Valamint a száradás után könnyen tisztítható vízzel a felület, ezáltal a kisebb szennyeződések is eltávolíthatók.

 

Fontos megjegyezni, hogy a vízbázisú festékek összetétele és tulajdonságai márkától és típustól függően változhatnak. Érdemes célszerű tanulmányozni a festékek címkéjét és a használati útmutatót, a megfelelő alkalmazás és tárolás érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük