Fa nyílászárók

Manapság már többen választják a műanyag nyílászárókat a fa nyílászárókkal szemben. Leginkább a nagyobb városokban, illetve az új építésű lakóépületeken, házakon lehet látni, hogy már szinte mindegyik nyílászáró műanyag. Valódi fa nyílászárókkal már nem nagyon találkozhatunk, illetve a legtöbb már igen idős darab, leromlott, korhadt állapotban van. Általában ezeket szokták egy új műanyagra kicserélni, ugyanis már nem zárnak jól, nem szigetelnek rendesen.

A fa nyílászárók valójában tradicionálisnak számítanak. Régen csak ilyenek voltak, és ha megnézzük, hogy milyen jól néztek ki, lehet bennünk is felmerül, hogy ilyet szeretnénk. Hiába a sok mutatós műanyag darab, egy fa nyílászáró nagyon fel tudja dobni az otthonunk kinézetét. Emellett természetesek, időtállóak és persze gyönyörűek, illetve akár kedvünkre színezhetőek is, így még jobban passzolhatnak otthonunkba. De egy színes fa nyílászáró még jobban is feldobja az összképet és még egyedi is.

A fából készült nyílászárók nem csak feldobják otthonunk megjelenését, hanem annak értékét is nagyban növelik. Emellett élettartamuk is jóval hosszabb és még tisztítani is könnyebb őket, illetve a por is kevésbé látszódik meg rajtuk, mint a fehér műanyag nyílászárókon.

Karbantartásukat tekintve, a fa nyílászáróknál egyszerűbb dolgunk van, még akkor is, ha csak egy időszakos felújításról van szó. Viszont a megfelelő karbantartás nagyon fontos, mivel a fa több törődést igényel, mint a műanyag. A vasalatok karbantartását inkább bízzuk szakemberre, viszont annak és a szigetelő gumiknak a portalanítását mi magunk is el tudjuk végezni, valamint a fa részek felületkezelését. Bizonyos időközönként érdemes lakkozni és festeni, hogy ezzel is meghosszabbítsuk az élettartamát. 

A Sadolin Plus selyemfényű vizes bázisú vastaglazúrral könnyedén ápolhatjuk ezeket a fa felületeket. Használhatjuk kültéren és beltéren egyaránt. Puhafa és keményfa felületek bevonására is alkalmas. Mélyen beszívódik a fába, így ápolja és védi azt. Nincsen kellemetlen szaga és kiemeli a fa erezetét. Kiemelkedő védelmet nyújt az UV-sugárzással szemben és az időjárás hatásai ellen. 

Képek forrása: pexels, pbcolor.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük