Kültéri faelemek ápolása és megújítása

Az idő már tavasszal elkezdett melegedni, azonban az igazán meleg még csak most fog érkezni majd a június kezdetével. Mivel már májusban is egyre jobb idő van már esténként is, így minden háznál vagy lakásban előkerülnek a kertibútorok, kerti székek és asztalok. Ez az időszak a legmegfelelőbb arra, hogy a fa bútorokat ápoljuk és akár egyben meg is újítsuk.

Ki ne szeretne a teraszon vagy az erkélyen pihenni, olvasni, vagy jókat bulizni a barátokkal? A fa bútorok és a faburkolat is igényli a folyamatos ápolást, karbantartást. Ezzel nem csak a kinézetét tudjuk felfrissíteni, hanem sokkal időtállóbb is és ellenállóbb is lesz az időjárás viszontagságaival szemben. Amennyiben csak simán fel szeretnénk frissíteni bútorainkat és a burkolatot akkor a Bondex Teak Oil és a Decking Oil remek választás számunkra. 

A Bondex Teak Oil egy szintetikus favédő olaj, amit kültéren és beltéren egyaránt használhatunk. Remek választás keményfa felületekre és kerti bútorokra is, sőt különösen alkalmas egzotikus fafajtákra is. Szintelen és selyemfényű bevonatot képez a felületen, így kiemeli a fa természetes erezetét. A fába mélyen behatol, amely ennek köszönhetően víz- és szennyeződés taszító lesz. Használhatjuk kezeletlen fafelületeken vagy akár már előzőleg olajjal vagy lazúrral kezelt felületeken is miután a teljes lazúr réteget eltávolítottuk.

A Bondex Decking Oil egy speciális, matt fényű, színezett favédő és ápoló olaj. Kültéri faburkolatok, teraszpadlók és pergolák kezelésre és karbantartására használhatjuk. A bevonat amit képez kiemeli a fa erezetét. A fába mélyeb behatol, amely így víz- és szennyeződés taszító felületet képez, így véd a gombák és az időjárás ellen. Egzotikus fafajtákon (teak, bangkirai, meranti és vasfa) is alkalmazható.

Arra is van lehetőségünk, hogy színesebbé tegyünk a bútorokat, hiszen az már rögtön olyan hatást kelt, mintha teljesen új lenne. Emellett egy színes bútor még a kedvünkön is javít és persze ki ne szeretne egy jól kinéző kis kerti részen pihenni, olvasni?! Ahhoz, hogy ilyen színes bútorunk legyen válasszuk a Bondex Garden Colors-t.

 

A Bondex Garden Colors egy bel- és kültéri vízbázisú dekorációs festék. Fafelületeken használható. Védi a fát az időjárás káros hatásaitól és UV védelmet biztosít a lefestett felületnek. Emellett a fa eredeti jellegét megőrzi és kiemeli a fa erezetét. Használhatjuk kerti bútorokra, faházakra vagy dekorációs elemekre.

Képek forrása: pbcolor.hu, pexels, pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük