DIY otthoni átalakítás projekt: home-office

Az átalakítás és a felújítás a levegőben van. Az elmúlt években a cégek és a vállalkozások egyre jobban nyitottak az otthoni munkavégzés felé. Mert a rutinfeladatok, papírmunkák és ügyfélkapcsolatok zöme ellátható otthoni közegben is. Így a home-office ma már széles körben ismert fogalom, és sokan igyekeznek kialakítani a lakóterünkben egy komfortos munkaállomást.

A modern lakberendezés is felkarolta az home-office adta lehetőségeket. Hiszen az inspiráló környezet az emberi lélekre, ezáltal a produktivitásra is pozitív hatással van. Módunkban áll teljesen egyedivé varázsolni a teret, saját ízlésvilágunk szerint. Ezáltal olyan atmoszférát teremtve, amit magunkénak érezhetünk.

Átalakítás saját kezűleg – Így válik a nappaliból iroda

Az otthonunkban egy kisebb átalakítás is izgalmas eredménnyel zárulhat. A legnépszerűbb megoldás a falak átszínezése, illetve különféle mintázatok felfestése. Az átalakítás során választhatunk visszafogott lágyabb, vagy karakteres erősebb színeket. Célszerű a bútorok és a berendezések stílusához igazodni. Hogy a végén komplett összképet kapjunk.

Mire lesz szükségünk az átalakításhoz?

Pontos méretek

Az átalakítás megkezdése előtt határozzuk meg, hogy a munkaállomásnak mekkora a helyigénye. Ehhez mérten szerezzük be a festék mennyiséget és a festéshez szükséges kellékeket. Az üzletekben a szakemberek is szívesen adnak javaslatokat a paraméterek ismeretében.

A tér adottságai

Az átalakítás során a szín választásánál több szempontot is érdemes figyelembe vennünk. A szűkebb tereket tágíthatjuk világos, bézses színekkel. A tágabb tereket a szemnek kellemessé tehetjük meleg tónusú árnyalatokkal.

Felhasználóbarát festék

A mindennapi használatnál a falak ki vannak téve a szennyeződéseknek. A piacon elérhetők olyan vízbázisú festékek, amelyek a száradást követően takaríthatóvá teszik a felületet. A Poli-Farbe Platinum Matt Latex egy mosható falfesték, gyönyörű színkollekcióval. Akár százféle szennyeződésnek is ellenáll, legyen szó zsír-, olaj-, kávé-, bor,- van sárfoltokról, netán zsírkréta-, vagy ceruzarajzokról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük