Sokoldalú mosható falfesték

DIY – Azaz fessd ki magad otthonodat!

Egyre nagyobb a teret hódít a DIY, azaz a csináld magad! Sokan tanfolyamokon sajátítják el hogyan kell például ruhát varrni vagy cipőt készíteni. Nincs ez másként a lakberendezés tekintetében sem, hiszen vannak, akik régi bútoraikat varázsolják ujjá, ám az igazán bátrak a lakásuk kifestésétől sem rettennek vissza! Ma az egyéni ötletek otthoni, kreatív megvalósítása annyira nagy teret kapott, hogy előreláthatólag a következő években is töretlen lesz ez a trend.

A hazai tuladonú Poli-Farbe festékgyár erre a piaci igényre alapozva fejlesztette tovább a Poli-farbe Platinumot, mely 2014-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat, 2018-ban pedig a fogyasztók döntése alapján beltéri festék kategóriában az Év Terméke lett.

A fejlesztéseknek köszönhetően jött létre a a Poli-farbe Platinum Matt Latex, ami 2018-as év legmeghatározóbb terméke. Ez a mosható festék, ami azon túl, hogy a szakemberek munkáját segíti, a hobbifelhasználóknak is sikerélményeket okoz a felhasználás során.

Ne csak mosd, akár dörzsöld is!

Magas kötőanyagtartalmának köszönhetően a Platinum latex egy vízbázisú, teflon felületvédelemmel megerősített összetételű falfesték. Akár 100 szennyeződésnek is ellenáll, legyen szó például zsír-, olaj-, kávé-, vörösbor, mustár- vagy sárfoltokról netán zsírkréta- vagy ceruzarajzokról. Különleges receptúrájának köszönhetően nemcsak mosható, de bátran dörzsölhető is, így a legjobban igénybe vett falak – előszoba, konyha, gyerekszoba, étkező – épsége és szépsége is hosszabb távon megőrízhető. De használható lépcsőházak vagy lépcsófordulók festésére is. A tökéletes szín és fedés eléréséhez 2 rétegben javasolt felvinni a felületre. A latexfesték további előnye, hogy penészálló bevonatot képez a felületen, így a magas páratartalmú helyiségek festésére is kiválóan alkalmas. A Poli-Farbe Platinum Matt latexfesték jelenleg 30 színben érhető el.

 

Falszíntrendek alakulása

Az idei év meghatározó színei a fagylalt színek, mint például Platinum árvalányhaj A10, csillagfürt CS20, körömvirág K20, mályvarózsa M40, brazil menta BM50, kék szellőrózsa, ribizli R50, borókabogyó B65, haraszt H50. Ám a méltán népszerű szalmarózsa SZ60 is meghatározó szín, amely a lazac-barack-rózsaszín árnyalatokat egyesitette, ezzel visszafogott eleganciát teremtve az otthonokban.

Megfigyelhető olyan irányzat is, melyben különböző színek játékos találkozása a domináns. Többek között a melegebb hatású terakotta-pirosak (meggybordó M80), a „kurkumasárgák” (dália D70), a hússzínek (habszegfű H30, berkenye B55), a narancsos árnyalatok (barackvirág B66) és a hűvösebb színek (borostyán B80, kövirózsa K50) alkotta inspiratív színkompozíciók is teret hódítanak.

A Poli-farbe természetesen a évről évre arra törekszik, hogy iránymutató legyen, színpalettáját olyan árnyalatokkal bővíti és frissíti, amelyek a nemzetközi trendekbe is maximálisan beleillenek.