A garázs padló festése egyszerűen

Manapság már a legtöbb családi ház esetében, vagy a házhoz tartozóan vagy pedig külön állóan tartozik garázs is. Emellett több társasházban is jelen van már egy vagy több garázsként funkcionáló helyiség. Vannak olyanok, hogy egy nagyobb helyiség található, ahova mindenki, aki a társasházban lakik le tud parkolni, vagy pedig van, hogy külön garázsok tartoznak a lakásokhoz. Egy családi ház esetében általában nem csak az autók tárolására használjuk a garázst. Legtöbbször úgymond sufniként is funkcionál, ugyanis sokan ide pakolják a szerszámaikat, kerti gépeiket, a kertben vagy a ház körül használatos eszközöket. A garázs tehát a legtöbb otthonban egy univerzális helyiségnek számít.

Ahogyan a többi, a házban vagy a lakásban található helyiséget, a garázst is érdemes néha-néha felújítani. Egy garázs esetében általában a falakat vagy fehérre szokták festeni, vagy a legtöbbször meghagyják a vakolt, glettelt verziót, ugyanis sokszor polcokkal, szekrényekkel van tele, hogy a gépek és eszközök elférjenek.

A garázsok padlóját érdemes és ajánlott is kimondottan erre a célra használatos festékkel bevonni. Ehhez a Valmor Garázsfesték remek választás. Ez a festék kiváló minősége mellett poliuretán kötésű, flexibilis és rugalmas is. Ellenáll olajnak, benzinnek, ammóniának, sós holének, háztartási tisztítószereknek és kopásnak is. Használható bel- és kültéren is egyaránt. Minden olyan felület bevonására alkalmas, ahol az a cél, hogy az átlagos felületi terhelés elvárásainak megfeleljen, családi házas környezetben, így tehát alkalmazható garázsokban, autóbeállókon, járdán, műhelyben, teraszokon, pincékben, verandákon vagy akár lépcsőkön is. Igénybevételnek megfelelő önterülő aljzatkiegyenlítőre felhordva, sima felületű, műgyanta kinézetű padlót kapunk. A felület dekoratív és esztétikus lesz, amely ellenáll az átlagos, lakossági személygépkocsi teherlésből adódó igénybevételeknek. A festék selyemfényű, könnyen takarítható, jól terülő és időjárásálló bevonatot biztosít. Felhordható betonra, esztichre, gipszes és cementes aljzatkiegyenlítőkre, fémre, fára, falra, gipszkartonra, aszfaltra, kerámia taposóra, csempére, különböző 2K műgyantákra, valamint sportpadlókra és kemény PVC-re is.

Haználata igazán egyszerű, akár mi magunk is bevonhatjuk vele a festeni kívánt felületet. A régi bevonatot, a szennyeződéseket és a laza pergő részeket teljesen távolítsuk el a felületről. Az esetleges hibákat nagy szilárdságú járófelület javító anyaggal szüntessük meg. Az aljzatnak szilárdnak kell lennie, nem porlódónak, nem felkarcolhatónak. A festéket csak olyan aljzatokra hordjuk fel melynek megfelelő a vízszigetelése, a nedvességtartama pedig maximum 10%. a festéket ajánlott 2-3 rétegben felvinni, egy-egy réteg száradási ideje körülbelül 10 óra, ezt az időt mindenképpen biztosítsuk a következő réteg felvitele előtt.

 

Képek forrása: pexels.com, pixabay.com