DIY lakás dekoráció az ünnepekre

Sokak úgy érzik, hogy decemberrel kezdődik a tél, ugyanis általában ilyenkor szokott leesni az első hó is és az időjárás is egyre hűvösebb, szelesebb, téliesebb. A december az egyik leghangulatosabb és legünnepélyesebb időszak az egész évben, így a hónap kezdetével nem csak a tél és a hűvös idő kezdődik el, hanem nagyon sok háztartásban karácsonyi készülődés veszi kezdetét. Ilyenkor már mindenki napról-napra készül a karácsonyra és az utána következő pihenésre. Keressük a megfelelő ajándékokat, megvesszük a fát, összerakjuk a karácsonyi menüt és persze kidekoráljuk otthonunkat, erkélyünket vagy házunkat.

 

Mind a dekorációt tekintve, mind pedig az ajándékokat sokszor szuper választás, ha egy saját kézzel készült kreatív kis ajándékot, kedvességet készítünk, adunk családunknak és barátainknak.

Sokaknál már az adventi koszorú és az adventi naptár is kézzel készült. Az adventi koszorú esetében talán azért is praktikusabb saját magunknak elkészíteni, mert a legtöbb készen kaphatónak nagyon magas ára van már. Azonban, ha mi magunk csináljuk sokkal olcsóbban kijöhetünk. Már nem csak virágosoknál vagy hobby boltokban lehet kapni hozzájuk kiegészítőket, anyagokat, hanem nagyobb üzletláncokban is megtalálhatjuk a megfelelő kellékeket hozzá.

A kézzel készült adventi naptár is szuper ötlet, ugyanis így nem a megszokott csokoládék vagy cukrok találhatóak meg benne, hanem bármivel feltölthetjük, amivel kedvünk tartja. Készíthetjük kis zsákokból, nagy zsákokból, de akár készíthetünk külön kis csomagokat is felcímkézve a napok számával. A lehetőségek tárháza óriási, csak a képzeletünk szabhat határt neki. Ráadásul egy kézzel összetákolt adventi naptárat több évig is használhatunk, így még ezzel is pénzt spórolhatunk magunknak.

Legtöbbször, ha a lakás dekorálásról beszélünk, akkor sokaknak az jut eszébe előszőr, hogy égősorokkal, ledekkel díszítjük az egyes részeit a lakásnak. A fénysor mellett rengeteg kreatív lehetőség van, hogy az apróbb vagy akár nagyobb kiegészítőkkel és illatokkal megteremtsük otthon a karácsonyi hangulatot. Egy szuper illatos gyertyával már meglehet az érzés, de az igazi hangulathoz a sok kis kiegészítő is szükséges. Dekorációkat is rengeteg dologból készíthetünk. Kiszárított narancs szeletekből, faanyagokból, de akár gipszkartonból is szuper dolgokat lehet csinálni. Például néhány kiszárított narancs szeletből, néhány tobozból és fonalból szuper ablakdíszt készíthetünk. Akasszuk rá a fonalra a tobozokat és a narancs szeleteket, egy tetőtéri ablak fogantyújára is fellógathatjuk, de a lakás bármely részén jól nézhet ki. A befőttesüvegekből pedig remek gyertyatartót készíthetünk, akár az üveg oldalára festhetünk valamilyen mintát is.

Akár a karácsonyfára is készíthetünk apróbb díszeket. Varrhatunk rá valamilyen figurát, egy kiszárított narancs is jól mutathat, a tobozok vagy akár egy fa korongra rajzolt apró kép is. Tehát nagyon sok féle dekorációt készíthetünk. Szakítsunk időt a kreatívkodásra, álljunk neki egyedül vagy akár a családdal közösen is egy közös program lehet.

Képek forrása: pexels