Csempefestés egyszerűen!

A házunkban vagy lakásunkban általában két helyiséget biztosan találunk, ahol van csempe: a fürdőszobában és a konyhában. Illetve, ha külön van a mellékhelyiség akkor általában ott is csempe van. Ezek mind-mind olyan helyiségek, ahol mindennap többször megfordulunk és időt is töltünk, így fontos, hogy esztétikailag és stílusukban is olyanok legyenek, melyek kívánt hangulatot árasztanak felénk.

Bizonyára mindenkinek, aki régóta él ott, ahol jelenleg, megfordult már a fejében, hogy jó lenne egy felújítás, ki kellene cseréltetni a csempét vagy akár átfestetni a falat. Ilyenkor általában először elkezdünk ábrándozni arról, hogy milyen legyen, mit változtassunk stb. Majd elkezdünk szakembereket keresni a munkákra. Azonban manapság már a legtöbb felújítós feladatot mi magunk is egyszerűen elvégezhetjük otthonunkban. Ilyen a csempefelújítás is. Régebben, ha csempefelújításról volt szó, rögtön egy nagyobb munkára gondoltunk, ami porral, zajjal, kosszal és rengeteg felújítási törmelékkel jár együtt. Illetve emellett a pénztárcánkba is mélyebben belenyúlhatunk, főleg, ha szakemberrel végeztetjük el a munkát. Azonban ezt mára már elfelejthetjük, ha csak egy színváltást vagy frissítést szeretnénk. Elég, ha csak egyszerűen átfestjük. Azzal, ha mi magunk végezzük el a csempefestést a pénztárcánknak is kedvezhetünk, illetve egy csempefestés sokkal kevesebb zajjal, törmelékkel és kosszal jár.

A csempék lefestéséhez fontos, hogy legelőször kitaláljuk és megtervezzük, hogy milyet is szeretnénk. Rengeteg lehetőségünk van, választhatunk izgalmasabb, élénkebb színeket, de maradhatunk az egyszerű, letisztult színeknél is. Emellett játszhatunk a mintákkal, színekkel és kialakíthatunk egy teljesen új designt. Igazából csak a képzeletünk szabhat határt, hogy milyen új csempénk legyen. 

Amennyiben az egyszerű megoldást választjuk és csak simán lefestenénk a csempét, erre remek választás a Dulux Simply Fresh csempefesték. Ezt a terméket kifejezetten csempefestésre tökéletesítették. Kiválóan megfelel az általában vizes helyiségek felhasználási és tisztítási követelményeinek. Miután megszáradt, nyugodt szívvel lehet tisztítószerekkel, vizes szivaccsal mosni, dörzsölni, nem fogjuk felsérteni a festékréteget. 

Első lépésként alaposan le kell tisztítani és zsírtalanítani a lefestendő felületet, majd szárazra törölni. A festéshez mindössze a festékre, ecsetre, hengerre, védőfóliára és esetleg kesztyűre van szükségünk. A Dulux csempefestékével nagyon könnyen elvégezhetjük a munkát. Nem kell külön foglalkoznunk a fugákkal sem, egyszerűen lefesthetjük együtt a csempével azokat is. Mivel így egy teljesen egyszínű felületet kapunk ezzel egy harmonikus teret hozhatunk létre. Ez a letisztult design már sokkal trendibb. A festéket használhatjuk kicsi, nagy vagy akár mozaikos csempén is. A végeredmény ugyanolyan minőségű lesz minden féle csempénél. 

Képek forrása: pexels, unsplash